TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – TSZ

V petek, 19. 11. 2021, smo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je projekt nosil slogan »Zajtrk s sadjem – super dan!«

Tradicionalna živila: kruh, maslo, med, mleko in jabolko, smo pojedli z velikim užitkom.  Čas zajtrka sta nam popestrila učenca Max in Aljaž. Na svoji harmoniki sta zaigrala pesem Lojzeta Slaka »Čebelar«.

V teku dopoldneva so potekale delavnice:

  1. Gospod Dimec iz KMETIJSKO GOZDARSKEGA ZAVODA CELJE nam je na delavnicah predstavil pomen lokalne hrane.
  2. Delavnice o zdravem načinu prehranjevanja sta izvajali gospa Ramšak Barbara iz Centra za krepitev zdravja, ZD Celje in naša medicinska sestra Rebeka.

K zdravemu načinu življenja sodi gibanje, zato smo dan začeli in zaključili s plesom zunaj na šolskem igrišču.

Upoštevali smo navodila in priporočila NIJZ in MIZŠ.

V sodelovalnem duhu je minil še en razgiban, krasen in ustvarjalen dan.

Vsem sodelujočim HVALA za doprinos k uspešni izvedbi.

Dostopnost