MEDICINSKA SESTRA

 

Naši otroci potrebujejo veliko pomoči pri premagovanju zdravstvenih težav. Še posebej velja to za otroke, ki so v internatski oskrbi in starši zanje ne morejo v celoti poskrbeti.

Medicinska sestra skrbi za pravilno in skrbno razdeljevanje zdravil. Zdravila delimo po zapisanem protokolu, ki vsebuje pravila razdeljevanja in odgovornost tistih, ki so imenovani za razdeljevanje zdravil, ki jih morajo naši otroci nujno prejemati v času, ko so v šoli. Po potrebi in v dogovoru s starši  izjemoma odpelje otroke na pregled k specialistu, na rentgen ali v laboratorij.

Otroci lahko ob nastanku bolezni, dokler ponje ne pridejo starši, bolezen prebolevajo tudi v bolniški sobi v sklopu doma.

Naloga medicinske sestre je  učiti otroke kako poskrbeti zase, kako varovati svoje zdravje, kako pomagati drug drugemu, kako se znajti v svetu zunaj šole, na cesti, med ljudmi, med prijatelji.

SKRB ZA ZDRAVE ZOBE

Urejena usta, zobje, lasje, roke in nohti so izkaznica naše osebne higiene. Zato na naši šoli posvečamo čas in pozornost negi zob in osebni higieni. Učenci si zobe umivajo zjutraj, po vsakem obroku in zvečer. Enkrat mesečno nas obišče sestra Gabi, ki otrokom ponudi roza tabletke, te pa pokažejo kako so otroci pridni in natančni pri umivanju zob. Udeležujemo se tekmovanja za čiste zobe, kjer so naši otroci zelo uspešni. Poleg vsega tega pa si  večkrat ogledamo še kakšno videokaseto o preventivi zob, umivanju zob, kaj so testne tabletke…

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost