MASAŽA

 

V terapijo je po dogovoru s starši vključenih 15 otrok. Masažo izvajam vsak dan, dopoldan pred malico in traja 30 minut. Namen je dobro počutje otroka in boljša gibljivost. Otrokom nudim klasično terapevtsko masažo in refleksno masažo stopal. Pri izvajanju masaž so otroci umirjeni in se počutijo odlično.

Kaj je klasična masaža?

Klasična terapevtska masaža je zelo stara in ena izmed najbolj naravnih metod zdravljenja in ohranjanja zdravja. Z njo ublažimo stres in napetost. Mišične skupine postanejo ponovno gibčne, prožne in voljne. Masaža vzbuja dobro počutje, povrne pa tudi precejšnji del energije. Učinkuje tudi na človekovo zdravje in sicer spodbuja prebavo, izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi in poveča se zavedanje telesa ter izboljšuje dihalne funkcije.

Kaj je refleksna masaža?

Pri refleksni masaži stopal pritiskamo na refleksne točke, ki predstavljajo naše telo v malem, saj je vsaka točka na njih povezana z določeno mišico ali organom. S tem sprožimo odziv v ustreznih delih telesa, tudi posameznih organih, ter spodbujamo skladnost njihovega delovanja in mehanizmov samozdravljenja, cirkulacijo, delovanje limfnega sistema, sprostitev, revitalizacija organov in organskih sistemov v telesu. S pritiskom se blaži mišična napetost in bolečine v hrbtenici ter izboljšuje metabolizem.

Urška Kužner, varuhinja negovalka z opravljenimi izpiti klasične in refleksne masaže

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost